IDEAS home Printed from https://ideas.repec.org/a/atj/journl/v4y2019i19p467-477.html
   My bibliography  Save this article

Örgütsel Bağlılık ve Motivasyon Konusunda Yazılmış Olan Lisansüstü Tezlerin Bibliyografik Açıdan İncelenmesi (2008-2017)

Author

Listed:
  • Sevda KÖYÜSTÜ

Abstract

Bu çalışmanın temel amacı Türkiye’de son on yılda örgütsel bağlılık ve motivasyon konularının birlikte çalışıldığı yüksek lisans ve doktora tezlerini bibliyografik açıdan incelemektir. İçerik analizi kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada konuyla ilgili toplam 20 lisansüstü tez incelenmiştir. Çalışmada frekans, yüzde ve ortalama gibi tanımlayıcı analizlerin kullanılmıştır ve ilgili hesaplamalar için Microsoft Excel 2010 paket programından faydalanılmıştır. Çalışma sonucunda şu bilgilere ulaşılmıştır: en fazla tezin 2015 yılında yazıldığı, yüksek lisans tezlerinin daha çok olduğu, kadınların bu konuya daha fazla ilgi gösterdiği, en çok tezin Beykent Üniversite’nde yazıldığı, tüm tezlerin Türkçe dilinde yazıldığı, tezlerin ortalama sayfa sayısının 159 olduğu, en fazla tezin sosyal bilimler enstitüsünde yazıldığı, çoğunun nicel türde olduğu, örneklem hacmi ortalamasının 277 olduğu, en fazla kullanılan test türlerinin korelasyon, anova ve t olduğu, en fazla tezin eğitim sektöründe yazıldığı, katılımcıların büyük çoğunlukla öğretmen, sağlık personeli ve otel çalışanlarından meydana geldiği, en fazla tezin işletme anabilim dalında yazıldığı, tezlerinin tümünün profesör, doçent ve yardımcı doçentler tarafından yönetildiği, tezlerin %60’ında örnekleme yönteminin belirtilmediği tespit edilmiştir.

Suggested Citation

  • Sevda KÖYÜSTÜ, 2019. "Örgütsel Bağlılık ve Motivasyon Konusunda Yazılmış Olan Lisansüstü Tezlerin Bibliyografik Açıdan İncelenmesi (2008-2017)," Journal of Academic Value Studies, Journal of Academic Value Studies, vol. 4(19), pages 467-477, Month: Ja.
  • Handle: RePEc:atj:journl:v:4:y:2019:i:19:p:467-477
    DOI: 10.13934/1999.393
    as

    Download full text from publisher

    File URL: https://javstudies.com/?mod=tammetin&makaleadi=&makaleurl=719018051_22.%20Sevda%20K%C3%96Y%C3%9CST%C3%9C_467-477.pdf&key=38644
    Download Restriction: no

    File URL: https://libkey.io/10.13934/1999.393?utm_source=ideas
    LibKey link: if access is restricted and if your library uses this service, LibKey will redirect you to where you can use your library subscription to access this item
    ---><---

    More about this item

    Keywords

    Örgüt; Bağlılık; Motivasyon; Tez; Üniversite;
    All these keywords.

    JEL classification:

    • R00 - Urban, Rural, Regional, Real Estate, and Transportation Economics - - General - - - General
    • Z0 - Other Special Topics - - General

    Statistics

    Access and download statistics

    Corrections

    All material on this site has been provided by the respective publishers and authors. You can help correct errors and omissions. When requesting a correction, please mention this item's handle: RePEc:atj:journl:v:4:y:2019:i:19:p:467-477. See general information about how to correct material in RePEc.

    If you have authored this item and are not yet registered with RePEc, we encourage you to do it here. This allows to link your profile to this item. It also allows you to accept potential citations to this item that we are uncertain about.

    We have no bibliographic references for this item. You can help adding them by using this form .

    If you know of missing items citing this one, you can help us creating those links by adding the relevant references in the same way as above, for each refering item. If you are a registered author of this item, you may also want to check the "citations" tab in your RePEc Author Service profile, as there may be some citations waiting for confirmation.

    For technical questions regarding this item, or to correct its authors, title, abstract, bibliographic or download information, contact: Ä°brahim Halil Sugozu (email available below). General contact details of provider: https://javstudies.com/ .

    Please note that corrections may take a couple of weeks to filter through the various RePEc services.

    IDEAS is a RePEc service. RePEc uses bibliographic data supplied by the respective publishers.