IDEAS home Printed from https://ideas.repec.org/a/ris/arhuss/0057.html
   My bibliography  Save this article

Fi̇nans İşletmeleri̇nde Kurumsallaşma Düzeyleri̇ni̇n Stajyer Bakiş Açisiyla Değerlendi̇ri̇lmesi̇

Author

Listed:
  • Mesut ATASEVER , Mesut

Abstract

Kurumsallaşma bir işletmenin çalışma süreçlerinin kişilerden, kişilerin özel yaşantısından ve kişiliğinden etkilenmeden, belirlenmiş kurallara ve oluşturulan işletme prosedürlerine uygun çalışması olarak tanımlanabilir. İşletmelerde kurumsallaşma, öncelikle uzun ömürlü olmanın, daha sonra başarı ve sürdürülebilirliğin en önemli şartlarındandır. Bu bakımdan kurumsallaşma tüm işletmeler gibi bankalar ve finans işletmeleri ve ilgili hizmetler açısından oldukça önemlidir. Bu çalışmanın amacı bankalar ve finans işletmelerinde kurumsallaşma düzeylerinin stajyer bakış açısıyla belirlenmesi ve analiz edilmesidir. Bir işletmede kurumsallaşmanın varlığını hissetmek için uzun bir çalışma süresi gerekmektedir. Bu çalışmada, bankalar ve finans işletmelerinde 40 iş günü kesintisiz staj yapan bankacılık ve finans lisans öğrencilerinin bakış açıları ve görüşleri üzerinde çalışılmıştır. Bu anket, Türkiye’de faaliyet gösteren banka ve finans işletmelerini kapsamaktadır. Kurumsallaşma düzeyleri konusundaki gözlemler ve hissedilenlerden elde edilen verilen veriler, anket yöntemiyle toplanarak nitel olarak yorumlanmıştır.

Suggested Citation

  • Mesut ATASEVER , Mesut, 2021. "Fi̇nans İşletmeleri̇nde Kurumsallaşma Düzeyleri̇ni̇n Stajyer Bakiş Açisiyla Değerlendi̇ri̇lmesi̇," Academic Review of Humanities and Social Sciences, Bursa Teknik Üniversitesi, vol. 4(1), pages 1-17.
  • Handle: RePEc:ris:arhuss:0057
    as

    Download full text from publisher

    File URL: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1515998
    File Function: Full text
    Download Restriction: no
    ---><---

    Corrections

    All material on this site has been provided by the respective publishers and authors. You can help correct errors and omissions. When requesting a correction, please mention this item's handle: RePEc:ris:arhuss:0057. See general information about how to correct material in RePEc.

    If you have authored this item and are not yet registered with RePEc, we encourage you to do it here. This allows to link your profile to this item. It also allows you to accept potential citations to this item that we are uncertain about.

    We have no bibliographic references for this item. You can help adding them by using this form .

    If you know of missing items citing this one, you can help us creating those links by adding the relevant references in the same way as above, for each refering item. If you are a registered author of this item, you may also want to check the "citations" tab in your RePEc Author Service profile, as there may be some citations waiting for confirmation.

    For technical questions regarding this item, or to correct its authors, title, abstract, bibliographic or download information, contact: Cevat Bilgin (email available below). General contact details of provider: http://itbf.btu.edu.tr/index.php .

    Please note that corrections may take a couple of weeks to filter through the various RePEc services.

    IDEAS is a RePEc service. RePEc uses bibliographic data supplied by the respective publishers.